Orienteringsløb i grænseegnen

Aabenraa og Sønderborg

OK SYD

Du er på siden: Find vej i ... -> Skoleorientering


       

            Skoleorientering


I 2014 fik vi en ny skolereform.


Med folkeskolereformen blev ORIENTERING indført som et konkret læringsmål for idræt i 7. klasse, ”hvor elever skal kunne gennemføre orienteringsløb ved hjælp af kort, kompas og digitale medier” og ”har viden om orienteringsløbskort, kompas og digitale medier”


Med folkeskolereformen kom der også et mål om 45 minutters daglig bevægelse, og begrebet Åben Skole blev indført. Med Åben Skole lægges op til samarbejder med institutioner, virksomheder og foreninger uden for skolen, hvor disse stiller "hjælpelærere" til rådighed for skolerne.

Dansk Orienteringsforbund (DOF) bakker med stor styrke op om dette. Dels har DOF projektansat en skolekonsulent, som skal udvikle materialer, formidle idéer, støtte klubinitiativer etc. og dels har Nordea-Fonden i nogle år givet tilskud til at gøre det nemmere at undervise i orientering i skolerne.


Nordea-Fondens tilskud er nu faldet væk, men klubben tilbyder stadig at lave aftale med skoler om en Find vej i Skolen-pakke. Pakken består af

  • Tegning af orienteringskort over skolens område ("skolekort"). Kortet er i stor skala og beregnet til at printe på A4
  • Opsætning af 40 faste poster i form af 6x8 cm store nummererede metalskilte. Postskiltene fastgøres med skruer på hushjørner, hegn og eksisterende stolper
  • Undervisningsmateriale
  • Ruteforslag tilpasset skolen
  • MobilQuiz


I samarbejde med de respektive skoler og kommuner, har OK Syd foreløbig oprettet 17 skolekortpakker i Sønderborg og Aabenraa kommuner.


Skolen betaler 6500,- plus kørselsudgifter til OK Syd (2020). Skolen skal endvidere bekoste løn til pedellen til opsætning af posterne, udgifter til måske 3-5 træpæle til montering de steder, hvor montering på eksisterende mure og hegn ikke er muligt samt løn til 7-10 lærere til et 3 timers kursus i brug af skolegårdspakken.


I OK Syd håber vi på at alle skoler i Grænseegnen hen ad vejen får skolekort og dermed nemt ved at underviser i orientering.

 

Kontakt klubbens skolekontaktperson Finn Hove, finn.hove(at)live.dk for at høre nærmere.


 

Skolernes navne:

Aabenraa:Løjt Kirkeby SkoleFelsted Centralskole
Stubbæk SkoleHærvejsskolen

Høje Kolstrup SkoleTinglev Skole


Kongehøjskolen.


Kortet  lavet i regi af det generelle Find-Vej projekt før Find-vej-i skolen pakken blev lanceret.
Bylderup skole

Lyreskovskolen


Fjordskolen

 
Sønderborg:


Humlehøj Skole

Hørup Centralskole

Augustenborg Skole
Broager Skole


Gråsten SkoleNordals skole
Ulkebøl skole

Kelstrup naturskole
OK Syd

Brombjerg 49

6310 Broager

Tlf. 5171 8294

E-mail: formand [hos] oksyd.dk

Bankkonto, løbskonto og CVR nr.:

reg. nr. 8010   kontonr.  7302525

CVR nummer 2969 9933